Ποιοι Είμαστε

1. Είμαστε μια ομάδα εθελοντών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, που μοιραζόμαστε την θέληση για ανιδιοτελή προσφορά, την προσήλωσή μας στην Άμυνα της Πατρίδας από κάθε απειλή και την κοινή εμπειρία της θητείας μας ως έφεδροι Αξιωματικοί σε Μονάδες του Πυροβολικού.

2. Ζήσαμε την ιστορία, την εκπαίδευση και την υψηλή αποστολή του Ελληνικού Πυροβολικού σε μια περίοδο-σταθμό της ζωής μας. Ο Στρατιωτικός μας Όρκος καθώς και το σύνθημα «Ισχύς δια της Γνώσεως» αποτελεί έκτοτε για μας παράδειγμα και στόχο ζωής.

3. Διατηρούμε ψηλά την πίστη μας στον θεσμό και την πατριωτική προσφορά του Έφεδρου Αξιωματικού στον Ελληνικό Στρατό και την αξία της συνεχούς εκπαίδευσης και ετοιμότητας, τόσο στην ενεργό υπηρεσία όσο και στην εφεδρεία.

4. Το καθήκον μας ως ενεργοί πολίτες μας παρακινεί να διατηρήσουμε και στην εφεδρεία την αποφασιστικότητά μας για δράση και τεχνική κατάρτιση, πάνω στο αντικείμενο του Όπλου, πλαισιώνοντας τις αρμόδιες πρωτοβουλίες της Πολιτείας και υποβοηθώντας -όπου μας ζητηθεί- το έργο της Μετεκπαίδευσης Εφεδρείας και των Αρχών Επιστράτευσης.

5. Μέσα στον στίβο της ζωής, ως πολίτες πια, η διατήρηση του επιπέδου υψηλής ετοιμότητας επιτάσσει την ενημέρωση πάνω σε τεχνολογικές εξελίξεις από την εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων του Πυροβολικού και στις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και ηγεσίας, όσο και την επαναληπτική εκπαίδευση πάνω στις βασικές αρχές και τα αντικείμενα του Όπλου.

6. Μας φέρνει επίσης κοντά η διάθεση για εθελοντική κοινωνική προσφορά και για την διατήρηση όλων εκείνων των δεσμών που μας εντάσσουν στην μεγάλη οικογένεια των Πυροβολητών, τόσο των εν ενεργεία υπηρετούντων και εκπαιδευόμενων συναδέλφων, όσο και όλων των αποστράτων καθώς και των μονίμων αξιωματικών, υπαξιωματικών και κληρωτών οπλιτών του Πυροβολικού.

7. Τέλος, μέσα από την κατάλληλη συνεργασία με την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, επιθυμούμε να προτείνουμε και να συμμετάσχουμε σε πρωτοβουλίες και δράσεις για την αναβάθμιση και προάσπιση του θεσμού του Εφέδρου Αξιωματικού, γενικότερα.

8. Με αυτά τα δεδομένα, έχουμε την τιμή να σας καλέσουμε στις τάξεις μας.