ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΓΙΑ  ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 190 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ  ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΤΑΞΗΣ ΣΣΕ/2017

Την Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018 αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.Ε.Α.ΠΒ. παρευρέθηκε στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού (ΣΠΒ), στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 190 χρόνων από τη συγκρότηση του 1ου Τάγματος Πυροβολιστών και στην τελετή αποφοίτησης του τμήματος βασικής εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών ΠΒ, Τάξης ΣΣΕ/2017.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν επίσης:
– Επίδειξη οπλικών συστημάτων και ομιλία για την ιστορία της Σχολής και του Όπλου του Πυροβολικού, στο αμφιθέατρο της ΣΠΒ.
– Επίδοση τιμητικών διακρίσεων σε στελέχη του Πυροβολικού, για την προσφορά τους στην εξέλιξη του Όπλου, από τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό ε.α. κ. Κωνσταντίνο Γκίνη και απόστρατους Αξιωματικούς ΠΒ, που παρέστησαν στην εκδήλωση.
Στις τελετές, παραβρέθηκε ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος  απένειμε τα αποφοιτήρια στους νέους Ανθυπολοχαγούς, βραβεύοντας τους πρωτεύσαντες, με την πλακέτα και το έμβλημα της Σχολής.